Nytt ildsted – Tips og råd for å velge den rette peisen for deg i 2023

En nytt ildsted er en flott måte å oppgradere hjemmet ditt og gi det et løft. Det kan øke verdien av hjemmet ditt, samtidig som det gir en varm og koselig atmosfære. Det finnes mange forskjellige typer peiser å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best for ditt hjem og dine behov. I denne artikkelen gir vi deg noen tips og råd for å hjelpe deg med å velge den rette peisen for deg.

Vurdere varmebehovet ditt

Hvis du bor i et større hjem eller har et stort oppholdsområde, kan det være lurt å velge et nytt ildsted med høyere varmeeffekt for å kunne varme opp hele boligen. Hvis du derimot har et mindre hjem eller ønsker å bruke peisen som en supplementvarme, kan det være lurt å velge en peis med lavere varmeeffekt.

Det er også viktig å vurdere hva slags type varme du foretrekker. En vedovn gir en mer autentisk og koselig varme, men krever mer vedlikehold og arbeid. En gasspeis derimot, gir en mer praktisk og enkel løsning, men gir ikke samme følelsen av en åpen ild.

Det kan være lurt å undersøke hva som er tilgjengelig i ditt område, og hva som er godkjent av lokale byggeregler og lover. Det er også viktig å få råd fra en profesjonell før du tar beslutningen om å installere et ildsted i hjemmet ditt.

Å velge mellom ved- eller gasspeis:

Når det kommer til å velge mellom en ved- eller gasspeis, er det viktig å ta stilling til om peisen primært skal være for kosens skyld eller om den skal være en viktig del av boligens oppvarmingssystem.

Vedpeiser gir en autentisk og hyggelig varme, og er et populært valg for mange som ønsker å skape en koselig atmosfære i hjemmet. De krever imidlertid mer vedlikehold enn gasspeiser, og det er viktig å ha en god oppbevaringsplass for veden. Gasspeiser derimot, gir en rask og enkel oppvarming. De er også mer energieffektive og krever mindre vedlikehold enn vedpeiser. De er derfor et godt valg for de som ønsker å bruke peisen som en primær eller sekundær oppvarmingskilde.

Det er viktig å vurdere dine varmebehov og ønsker før du bestemmer deg for hvilken type peis som passer best for deg. Det kan være lurt å snakke med en fagperson for å få råd og veiledning i valget an nytt ildsted.

 

ildsted, peis, nytt idlsted

Plassering av peisen:

Når du har bestemt deg for hvilken type peis du ønsker, er det viktig å vurdere plasseringen av peisen i hjemmet ditt. Det er viktig å velge en plass som ikke bare ser bra ut, men også gir god varmefordeling i rommet.

Det kan være lurt å plassere peisen i et sentralt område av hjemmet, slik at varmen lettere kan spre seg til andre rom. Det er også viktig å sørge for at det er tilstrekkelig med plass rundt peisen for å unngå brannfare.

Velge rett design når du skal ha nytt ildsted:

Peisene finnes i en rekke forskjellige design, fra klassiske og tradisjonelle til moderne og minimalistiske. Det er viktig å velge et design som passer inn i din boligstil og som du vil trives med å se på over tid.

Det kan også være lurt å tenke på hvordan peisen vil påvirke den totale estetikken i rommet og i hele huset. Det er også viktig å sørge for at peisen er sikker og i samsvar med gjeldende regler og standarder.

Oppsummering

Det finnes mange forskjellige typer peiser å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best for ditt hjem og dine behov. Vurder ditt varmebehov, velg mellom en ved- eller gasspeis, tenk gjennom plasseringen av peisen i boligen din, og velg rett design. Med disse tipsene i tankene vil du kunne velge rett når du skal ha nytt ildsted. Send oss gjerne en forespørsel 

Kontakt oss for et kjapt pristilbud

Vi er kjempe fornøyde

Meik har gitt nytt liv til alle våre soverom og stue med sparkel og maling. Vi fikk god veiledning av fagfolk til å velge tidsriktig farge. Vi er kjempe fornøyde med resultatet!

Mona
Randaberg

En overskrift her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus massa magna, auctor vel mi sit amet, imperdiet molestie est. Maecenas non rhoncus mauris. Etiam lacus libero, aliquam sed quam nec, faucibus vulputate enim

Navn
Lokasjon

Bra håndtverk

Vi måtte male og sparkle flere rom etter tidligere leietagere. Jobben ble utført til avtalt tid og pris, og vi bruker dere gjerne igjen. Tusen takk

Håkon
Stavanger

Nysjerrig på hvilke farger du skal bruke? Se også informasjon om vår butikk. Eller finn inspirasjon hos Fargerike.

Har du fått med deg våre andre tjenester?

male-worker-puts-laminate-flooring-floor

Gulvlegging

Gulvleggerne legger gulv som Våtromsbelegg, Vinyl, Linoleum og Tepper.

Les mer >>

man-cutting-ceramic-tile-with-tile-cutter

Mur og flis

Murerne Flislegger, Murer, Støyper og avretter gulv, legger Skifer, Belegningsstein og Pusser fasader.

Les mer >>

scandinavian-style-living-room-design-with-boho-decor-mock-up-wall-brown-interior-3d-illustration

Interiørkonsulent

Farge- og Interiørkonsulentene hjelper deg i butikken og kommer gjerne på hjemmebesøk.

Les mer >>